zondag 24 juli 2016

Zomerslaapzak in maxi én mini formaat

Tobias kan best nog een slaapzak gebruiken, en de slaapzak die ik een paar zomers geleden voor zijn zusje maakte (zie hier), is hem echt te klein geworden. Daarom maakte ik een nieuwe, superlichte slaapzak zonder mouwen. Het zowat lichtste katoenen kinderstofje dat ik nog liggen had bleek groot genoeg voor een grote slaapzak. Het patroon is er één dat ik zelf tekende voor deze slaapzak.


De nieuwe slaapzak zit Tobias nu wel heel ruim, maar rekening houdend met zijn groei-sprongen en tegelijkertijd hopend op nog een lange zomer, is dit toch wel iets heel nuttigs lijkt me. Dank zij papa die ondertussen met de kindjes speelde, kon ik dit rustig op een 2-tal uurtjes afwerken ;-).


Er was nog een klein lapje stof over, en Lenah vond de slaapzak voor Tobias "echt wel heel mooi mama". Zo mooi, dat ik er voor haar pop ook nog eentje maakte, maar hij moest ook voor in de winter zijn ;-). Ik knipte dus nog een mini-slaapzakje uit het stofje, uit dikke vlieseline, en tenslotte uit witte voering. De vlieseline werd op de buitenstof gestreken, de twee slaapzakjes werden in elkaar geschoven en het geheel afgewerkt met hetzelfde biaislint (want dit was voor Lenah ook een voorwaarde: "met datzelfde mooie lintje als bij die van Tobias..."). Voila, ons poppenmeisje blij, dus mama ook blij! En een verwonderde papa bij thuiskomst, omdat er plots voor de poppen een slaapzakje bij gekomen was ;-)Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...