dinsdag 12 juli 2016

Bomber jack

De bomber jack, of bombardier jack van vroeger, is weer helemaal in! In juni kocht ik de nieuwste Knippie waarin een patroon voor zo'n jasje staat. Ik tekende meteen het patroon in maat 86/92 af. Tobias kan wel wat vestjes gebruiken, daarom startte ik met een versie met zakken en voering voor hem. De werkbeschrijving in Knippie is zonder voering, maar ik knipte dus 2 jasjes, één in de buitenstof en één in de binnenstof. De buitenkant is een dun groen-gestreept katoentje, de binnenkant is groene tricot. Ik combineerde met lichtgroene boordstof, die ik ook gebruikte voor de voering van de mouwen.

Het is in feite een perfect omkeerbaar jasje, echter ik zal het niet omkeren omdat er wel wat foutjes te zien zijn aan de binnenkant ;-). Omdat het jasje gevoerd is, had ik dus het ritsbeleg in de buitenstof niet nodig.Bovenaan, net onder de boordstof, stikte ik een extra stukje in blauwe jeansstof, dit omdat ik de halsrand van de voering te diep uitsneed in de binnenstof.
Het is toch wel een mooi jasje geworden, vind ik, onmiddellijk te dragen nu want heel ruim zit hem niet.
Op de foto's van het jasje-aan-het-ventje deed ik hier en daar zijn gezichtje weg, want heel happy was hij bij het poseren niet echt. Het moest dus snel gaan ;-)


 

Ik ben helemaal fan van dit patroontje. Ik ben al begonnen aan een tweede versie van deze toffe bomber jack, een sweater voor Tobias en deze keer een ruime 92!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...