maandag 13 juni 2016

Liv rokjes

Voor het schooloptreden van onze meisjes, volgend weekend, moest ik op zoek naar een blauw respectievelijk rood rokje. De snelste oplossing leek me om ter ere van deze gelegenheid, zelf nog een rokje te maken. Geen enkel patroon leek me daarvoor beter geschikt dan het Liv rokje van Sofilantjes. Iets zwaardere tricot in effen blauw en rood had ik liggen. Voor de zakken gebruikte ik bijpassende lichtere tricot stofjes.


Het eerste, blauwe rokje lukte vrij vlot en snel. Dit is iets dikkere maar toch nog soepele blauwe tricot. De rode tricot daarentegen viel wat tegen om mee te werken. De zijnaden alsook bovennaad (na het aanstikken van de heupband) vielen heel dik uit, zodat ik deze naden doorstikte. Mits goed te strijken en stomen werd het iets soepeler, echter niet al te dikke maar voldoende soepele tricot gebruiken is toch mijn persoonlijke tip bij dit patroon.


De grote ronde zakken, met doorgestikte zak-naden, vind ik een leuk detail aan dit patroon.
Live foto's van de outfits volgen misschien nog, na het optreden. Maar ik wou deze eenvoudige maar mooie rokjes heel graag nu al posten ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...