woensdag 27 april 2016

Retro - cfr. september 2014

In september 2014 maakte ik een oplijsting van 10 waardevolle stuks oude kledij ofwel onafgewerkte projecten destijds door mijn mama gemaakt. Op anderhalf jaar tijd kan ik zeggen dat de meeste een nieuwe bestemming kregen. Hieronder volgt een overzicht van wat er van het kledingstuk geworden is (vet). Zo weet ik meteen ook weer waar er nog projectjes liggen te wachten ;-)

1. Een prachtig kleedje, door mama genaaid voor één van de bruidsmeisjes op mama en papa's huwelijk. Mits inleggen van de zoom kan dit kleedje perfect gedragen worden door Marthe.
Marthe droeg dit kleedje vorige zomer; ondertussen zal het haar te klein geworden zijn en kan het voor Lenah dienen.

 

2. Een tweede kleedje, waarvan enkel de zoom moet ingelegd worden. Lenah kan het vrijwel direct dragen.
Idem, Lenah droeg vorige zomer dit prachtige, gesmockte kleedje. Misschien moet ik het doorgeven aan één van onze nichtjes ;-)


3. Een plooirokje waarvan ik de lijstjes zal wegdoen, dat Marthe kan dragen komende winter.
Werd herwerkt tot rokje zonder lijstjes maar bleek helaas voor zowel Marthe als Lenah reeds te klein. Werd doorgegeven aan nichtje Marjan ;-)

4. Door onderstaand jurkje eens mooi te strijken, hier en daar een stikking te herdoen en ook de belegsels aan de hals- en armsopeningen overal vast te stikken, is het kant en klaar voor Lenah komende herfst en winter!
Heel veel gedragen door Lenah in 2015, wellicht kan het nog een seizoen mee dit jaar.


5. Van dit lichtgroene rokje maakte mama er waarschijnlijk meerdere (voor mij en mijn zussen). Ik zou het gebruiken als rokdeel in een kleedje voor Marthe, dus te combineren met een bovenstukje dat erbij past.
Werd effectief gebruikt als rokdeel voor een zomers kleedje voor Marthe, zie dit blogbericht.


6. Aan dit kleedje is nog wat afwerkingswerk, het is een mooi zacht kleedje voor de komende wintermaanden.
Werd afgewerkt afgelopen winter en even gedragen door Lenah. Echter was toen al op kleinste ;-(

7. En dan iets voor Tobias: een perfect omkeerbaar klein jongensjasje! Hier was ik direct verliefd op; enkel de rits moet vernieuwd worden. Dit zal niet simpel zijn om even mooi terug af te werken, maar het loont de moeite om dit te doen vind ik ;-)
Hieraan ben ik begonnen vorig najaar, echter het is niet tijdig afgeraakt en ondertussen helaas ook te klein. Ik zal het houden, wie weet komt het van pas voor een toekomstig geschenk ;-)


8. Een grote zomerrok (destijds), waar ik 1 of 2 nieuwe rokjes of kleedjes kan uit maken voor de meisjes. Model enz. nog te bepalen... maar dus een groot nieuw prachtig stuk stof is dit.
Nog niets mee gedaan!


9. En ook nog iets voor mezelf: een rok met uitkerende naden. Mits enige eventuele verandering kan hier iets moderns van gemaakt worden hoop ik.
Dit hield ik niet voor mezelf. Ik vond het perfect passen voor een A-lijn overgooiertje voor Lenah. Gemaakt dit voorjaar voor haar 4de verjaardag.

10. Tenslotte nog dit tricot truitje, misschien nog het meest waardevolle van allemaal. Mama maakte dit nog voor haarzelf, en droeg het (o.a.?) toen ze pas getrouwd was... Ik weet nog niet voor wie ik het zal gebruiken en wat precies ik zal maken. Voor mezelf is het in ieder geval te klein ;-) dus het zal opnieuw iets voor de kindjes worden.
Nog niets mee gedaan!


Balans: 7 van de 10 stukken van dit lijstje werden afgewerkt en kregen een nieuwe bestemming, of werden direct gedragen! Nog 3 stukken te gaan... ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...