dinsdag 16 mei 2017

Een zomerse testjurk

Zo'n lange stilte hier op m'n blog... Werd er niet meer genaaid?
Jawel hoor, vrij veel zelfs!
De mei-maand is hier communie-maand. De afgelopen 2 maanden ben ik druk bezig geweest met naaiprojecten in functie van communiefeesten ;-). 
Sinds vorige zomer reeds - zo'n 9 maanden voor ons allereerste Communiefeest - wist ik dat ik de communiekledij voor de 3 kids zelf wou maken. Hieronder nog geen communiejurk, maar wel een eerste testjurk. 


Alvorens mij te wagen aan een feestjurk, wou ik nl. eerst oefenen met het naaien van volledig gevoerde A-lijn jurken met blinde ritssluiting. Ik oefende dit door het basis toppatroon van deze A-lijn jurk, te combineren met een gefronst rokdeel, en een afzonderlijke jurk ineen te stikken volledig in voeringstof. Het rokdeel in de voeringstof is dus niet gerimpeld.Het is een zomerjurkje maat 122 geworden voor Lenah.
Deze oefening leerde me dat je voor A-lijn jurken vnl. moet letten op de breedte. Bij mij vallen dgl. jurken in eerste instantie vaak te breed uit, waarna ik ze dus moet vernauwen. Daarnaast knip ik de top vaak te lang, en valt de aansluiting met het rokdeel te laag op de heupjes. Dit zijn 2 aanpassingen die ik bij deze zomerse jurk heb moeten doorvoeren (dus wel wat torn-werk en opnieuw-beginnen). De uitsnijdingen aan de voorkant van de armen en hals mochten nog iets dieper, maar aan de oksels iets minder diep, dat onthoud ik ook voor dit patroon.
Voor de rest is dit een goed basispatroon van een A-lijn jurk.Deze jurk was mijn allereerste test van een eenvoudige, mouwloze A-lijn jurk maar met gerimpeld rokdeel. Omdat we naast het feest voor Marthe - eind mei - nog een ander communiefeest hebben in de familie, zal deze vrolijke bloemetjesjurk zeker van pas komen voor Lenah!Mei-maand is mama-maand maar ook bloemenmaand, vandaar een eerste mei-post hier op de blog met een bloemetjesjurk ;-)

Vele naaigroetjes en dankjewel voor je reactie! ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...