dinsdag 6 december 2016

Prachtig in eenvoud: de Irene jurk

Er zijn al heel wat Irene jurk blogposts verschenen deze dagen... Stuk voor stuk unieke, mooie creaties, allemaal met datzelfde, eenvoudige maar oh-zo-mooie patroon van Isabel, de nieuwe Irene jurk. Samen met onderstaande dames mocht ik deelnemen aan het testpanel van dit nieuwe patroon, en aan deze blogtour, een hele leuke ervaring!


Een unieke titel vinden voor dit bericht, en al zeker een unieke tekst schrijven over mijn creatie... op z'n zachtst uitgedrukt een uitdaging! Maar ik probeer het toch.


Mijn eerste Irenejurk is een maatje 4 jaar, gemaakt voor mijn 6-jarige. Het kleedje zit haar ruim, maar ik heb dit liever dan dat het meteen (te) krap zit onder de armen. Ik verlengde onderaan met een 5-tal cm. Ik gebruikte een stofje uit de voorraad: oud-roze met zwarte draad erdoorheen geweven, iets tussen linnen en wol. Volgens mij is dit dé ideale stof voor dit patroon: een wat steviger winterstofje.
 

Ik koos voor het rechthoekig knopenpad en donkere knopen. Het kleedje is volledig gevoerd met echte voeringstof. Ik stukkelde wat met het voeren, mijn naald bleef telkens steken, en mijn machine moest er zelfs een keer volledig voor open... ;-(
Maar het resultaat mag er zijn, en er zullen nog Irene jurkjes van mijn naaitafel rollen, daar ben ik zeker van!!Nog een speciaal dankjewel aan naaivriendin Isabel! Diegenen die haar blog al een tijd volgen, weten dat dit niet haar eerste patroon is. Ik maakte vroeger reeds een paar keer La Belle Robe, dit is ook een pareltje! Daarnaast kan je op haar prachtige blog ook nog de uitleg en het patroon vinden voor een sweaterjurk en een sweater.
Isabel, proficiat, alle eer komt jou toe!!

Ik kijk al uit naar nieuwe unieke patronen van jou ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...