donderdag 13 oktober 2016

Voor Judith

Eind september werd er een prachtig klein meisje geboren in de familie: Judith! Als het gaat om baby geschenkjes, dan bruis ik van energie en ideetjes om te naaien. Omdat ik echter snel iets zelfgemaakts wou geven, in een klein maatje, besliste ik dan ook snel om een kruippakje te maken.


Het model is van Kiind en ik kon het destijds gratis downloaden. Het is de jumpsuit of het boxpakje uit het Kiind Magazine van augustus 2012, maatje 56. Het stofje met leuke-diertjes-print had ik enkele dagen daarvoor gekocht ;-). Ik combineerde met roze boordstof uit dezelfde winkel.
 In het patroon staat ergens geschreven dat het maken van zo'n babypakje een uitdaging is, wel dat moet ik bevestigen! Tot het aanstikken van de boordstof aan de halsopening, de armen en de beentjes onderaan ging het vrij vlot. Maar dan wou ik de sluiting onderaan afwerken met kamsnaps en mijn kamsnaps-tang. Dit lukte helemaal niet; de afwerking met boordstof zorgde ervoor dat de stofjeslaag gewoonweg te dik geworden was voor de tang (en de knopjes). Dit weet ik dus ook alweer: kamsnaps enkel te gebruiken voor dunne laagjes stof (2 of max. 3 laagjes op elkaar)!
Ik loste dit op door een rits te gebruiken, die ik gewoon aan beide zijden van het pakje op de boordstof stikte. Het pakje is gesloten aan het rechter beentje en opent dus aan één kant.
En of het pakje het kindje goed past? ;-)

Patroon: Kiind Magazine augustus 2012
Tricot- en boordstof: De Stoffenknop
Rits: Veritas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...