maandag 10 oktober 2016

"Loes" jurkjes

Nu de herfst zijn intrede doet, kunnen we sweater- en joggingstofjes bovenhalen. Het kriebelde al een tijdje bij mij om eens zwaardere tricot- of sweat-jurken te maken. De T-shirt "Louis" die ik maakte voor Tobias, hoort in dit naaiboek samen met het patroon "Loes" voor een jurkje met korte of lange mouwen en met V-hals of ronde hals. Ik tekende het patroon Loes af voor 6 jaar, bruikbaar voor mijn 2 meisjes. Voor deze kleedjes werkte ik met korte mouwen en een V-hals. Het bovenstuk (de T-shirt dus) moest ik wel een stuk inkorten, om het gefronste rokdeel niet te laag te doen uitkomen.Voor Marthe maakte ik een jurk in heerlijk zachte rood-roze sweatstof met hartjes op geprint. Ik combineerde met witte boordstof van De Stoffenknop.

Voor Lenah koos ik een vrolijk diolenstofje met letters en figuurtjes op. Dit gaat nog net voor een 4-jarige vind ik. Hier gebruikte ik fel oranje boordstof. Lenah is zo blij met dit kleedje!


De kleedjes kunnen gedragen worden in de zomer, maar ook op koudere dagen met zowel een legging als broekkousjes. Het T-shirt en jurkpatroon Loes & Louis is alvast mijn favoriet in dit boek.
 
Tricot stof: uit de prachtige en ruime stoffenkast van mijn mama!
Boordstof: De Stoffenknop

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...