vrijdag 14 maart 2014

Voor een 1-jarig meisje

Voor nichtje Marjan die 1 jaar werd, maakte ik een ondergoed-setje in roze bedrukte tricot, en een geflockte T-shirt met bijhorend broekje.


Het tricot ondergoed is op basis van het patroon van Van Katoen, dat ik vond via deze blog. Het hemdje en het broekje zelf zijn eenvoudig in elkaar te stikken, de afwerking met de boordstof (ook tricot) vraagt wat meer geduld en precisiewerk. Ik volgde goed de handleiding bij het patroon. Het setje kan ook gebruikt worden als kleertjes op heel warme zomerdagen.


Het "pimpen" of "flocken" van T-shirts is iets dat ik al lang eens wou doen. T-shirts in één kleur opvrolijken met een figuurtje, gesneden in flockfolie, is eigenlijk heel eenvoudig. De figuurtjes tekende ik van prints van afbeeldingen die ik vond via Google; de flockfolie komt van Veritas. Er zullen zeker nog flock-projectjes komen!
 
 
De legging in blauwe tricot maakte ik op basis van een eerder gebruikt patroon, maat 92 en zonder naadtoeslag te knippen in de stof.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...