zondag 2 maart 2014

Een kleine draak

De laatste schooldag voor de krokusvakantie mocht Marthe verkleedkledij meenemen naar school, voor de carnavalstoet met alle schoolkinderen. Ik wou haar iets origineels meegeven, ipv het eerste het beste klassieke princessenpak voor meisjes ;-) Op de blog van By Miek vond ik de handleiding voor een "drakenpak", bestaande uit een cape en een muts. Gemakkelijk en niet zo heel veel werk, bijgevolg kon ik dit op mijn vrije woensdag vrij snel in elkaar steken. Ik gebruikte resterende lappen fleece in 2 kleuren.

 
Voor het kostuum wordt vertrokken van een patroonblad van 120 x 120 cm, dat 3 keer gevouwen wordt tot een driehoek. Finaal bekom je 8 gelijke stukken, waarvan er uiteindelijk 2 (of één zogenaamde "punt") uitgeknipt worden. Ik knipte er 3 uit, omdat er anders te veel stof rond Marthe zou hangen. Haar drakencape bestaat dus uit 5 gelijke stukken. Alles in elkaar steken en rondom gewoon1x afboorden.                   
De muts was eigenlijk nog eenvoudiger, de stekels gewoon zelf getekend op basis van de bovenomtrek, dubbel geknipt, gestikt en omgedraaid, en tussen de 2 delen van de muts in vastgestikt. De afwerking deed ik met 2 fleece lintjes (voor de muts) en een knoop & knoopsgat (voor de cape).
 
 

Vrijdagochtend zag papa vanuit de keuken ineens een aantal "rode stekels" voorbijwandelen; Lenah had de muts nog voor haar zus te pakken, en deze helemaal alleen op de juiste manier op haar hoofdje gezet, de sloeber! Hiermee hadden we die ochtend eigenlijk twee kleine draakjes in huis!

En tussen de andere klasgenootjes, vind ik dat Marthe er best wel mag zijn met haar drakenkostuum:


1 opmerking :

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...