zondag 2 februari 2014

Tekeningen aan de muur

Sinds Marthe zo veel tekeningen meebrengt van school, hebben we al veel nagedacht voor originele manieren om die een plaatsje te geven ergens in huis. Ik had al een tijdje het idee om ze met paperclips op te hangen aan een stoffen band, bvb. in haar kamer. Op een koude zaterdagnamiddag was het ideaal om er eens aan te beginnen... Ik knipte enkele katoenen stroken van 12 cm breed (4 keer de gewenste uiteindelijke breedte van de band), stikte deze aan elkaar tot een lang stuk van enkele meters, en door het geheel 2x te plooien wordt de breedte gedeeld door 4. De beide randen dan stikken en je bekomt snel een mooie "band".
Het bevestigen van de strook aan de muur in Marthe haar kamer, en daarna vooral het uitzoeken en helpen ophangen van de tekeningen, dat vonden de kindjes fantastisch! Zo is Marthe haar kamertje wat verfraaid, en hebben we een heel simpele en bovendien mooie oplossing om papieren dingen aan te bevestigen ;-)

 
 
1 opmerking :

  1. Wat een superleuk idee. Ik denk dat ik deze ook ga toepassen als ik mijn kinderen hun kamer onder handen neem. Je hebt er alvast een volger bij.

    BeantwoordenVerwijderen

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...