zondag 23 februari 2014

Kussentjes met beren

Een werkje dat me deed denken aan mijn jeugd: ooit maakte ik voor mijn broers en zussen als kerstgeschenk een kussentje met een beren-tafereel op, gekocht in verschillende lapjes stof op een stoffenbeurs. Ik hield er 2 over voor mezelf, die zo'n 20 jaar in de oorspronkelijke zak bleven zitten en meeverhuisden van kast naar kast en van hier naar daar! Nu wou ik deze laatste 'beren-lapjes' toch eindelijk eens verwerken... Nadat ik mijn voorraad paspellint aangevuld had (verschillende kleuren, uit effen popeline stofjes, en gebruik makend van een simpele wollen draad), kon ik er direct enkele verwerken in deze kussentjes.
Dit is het resultaat: voor elke dochter een kussentje! Oogt op eerste zicht misschien wat ouderwets, maar de kindjes vinden de beertjes wel leuk ;-) De beren-kanten zijn verstevigd met wattine; de achterkanten - in lichtblauwe popeline - zijn verstevigd met opstrijkbare vlieseline. De vulling is ook wattine. Vooraleer de kussentjes op de kamers van de kindjes terechtkomen, kan mama ze nog een tijdje benutten nl. voor ondersteuning van haar steeds boller wordende buik 's nachts in bed ;-)

1 opmerking :

  1. Jaja... jeugdherinneringen... het kussentje dat ik van jou kreeg daar spelen ons kindjes nog soms mee hoor!
    Mooi gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...