woensdag 22 mei 2013

Naamletters

De handleiding en het patroon voor deze letters vond ik via de website van Ottobredesign. Ik vond het een origineel idee, en maakte een set letters voor Lenah haar eerste verjaardag. De stofjes komen allemaal van www.onlinestoffen.nl. Ik koos stofjes met één overwegende kleur die past bij de doopsuiker (paars en okergeel in het geval van Lenah). Vraagt wel vrij veel werk: de letters zelf met een goeie halve cm naad knippen uit 2 verschillende katoenen stofjes (voor- en achterzijde letter), de letters ook dubbel knippen uit versteviging (opstrijkbare vlieseline) en opstrijken. Lusjes maken uit biaislint (ook in verschillende kleuren) en tussen de voor- en achterkanten vastspelden. Daarna de goede kanten op elkaar leggen en stikken op de omtrek-lijnen van de vlieseline, daarbij een opening laten aan de zijkant van elke letter. Twee keer stikken voor de stevigheid. Afrondingen & moeilijke punten inknippen, het geheel omkeren, vullen met wattine en tenslotte de opening handmatig dichtnaaien met wit garen.
Bedoeling is de letters aan een touwtje of metaaldraad te hangen en het geheel omhoog te hangen op de kinderkamer. Marthe zal mijn volgende project zijn binnen deze naamletters. Daarna hoop ik dit af en toe kado te kunnen doen bvb. bij een geboorte. Niet mis toch als kraamkado! (cfr. Origineel ID)

1 opmerking :

  1. Supermooi! En toffe stofjes. Inderdaad wellicht heel veel werk... maar heel geslaagd!

    BeantwoordenVerwijderen

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...