maandag 20 mei 2013

Gevoerd fleece jasje

Met Marthe haar eerste schooldagen in het vooruitzicht, maakte ik een fleece jasje voor de koudere dagen. Gevoerd met een bijpassend tricot stofje. De stoffen vond ik in Modecoupon in Sint-Niklaas, een hele toffe naaiwinkel. De keuze aan fleece stoffen was eerder beperkt, maar ik vond toch een mooie double-face fleece in blauw en wit, waarbij de vrolijke bolletjes-voering perfect past. Het model van het jasje is hetzelfde als het "gebloemd fleece jasje" dat ik eerder maakte. Dit laatste was Marthe te klein geworden. Ik gebruikte hetzelfde model maar deed overal een paar cm bij op het patroon en stikte ook op breedte-persvoet.

 
Werkvolgorde is: ineenstikken buitenjas, opstikken zakjes, ineenstikken voering-jas, in elkaar steken van de binnen- en buitenkant en vaststikken van de halsnaad aan de kap, polsbandjes aanstikken, instikken rits en afwerking met bies (tricot).
 
 

Detail van een zakje hieronder links en van de sluiting rechts: rits + kap met koordje met drukknopjes aan de uiteinden. Het koordje zit in de bies van de kap, werd direct op z'n plaats gelegd tijdens het stikken zodat ik het er niet achteraf hoefde in te steken met een stopnaald (te moeilijk met zo'n smalle bies!). Op het einde - ik had dit echter vooraf moeten doen, bij het ineenstikken van de voering, weeral iets bijgeleerd! - ook nog een lusje aangebracht om het jasje aan de kapstok te kunnen hangen (het eerste wat Marthe moet doen 's morgens op school).


 
Marthe is heel trots met haar nieuwe jas; het resultaat is wel dat ze steeds de kap op haar hoofdje wil doen en liefst ook nog afgesloten met de drukknopjes, ook als het warm & zonnig is ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...