zondag 10 maart 2013

Kleurrijk, hip en klaar in een wip!

Het heeft gesneeuwd buiten, maar het maken van kleurrijke kleertjes brengt de lengte toch al iets dichterbij... Deze rok + legging uit Ottobre 3/2011 (model 20) zijn echt klaar in een wip. Het patroon bestaat slechts uit 3 delen: broekspijp (in één stuk), rokdeel en gemeenschappelijke lendenband. Legging en rok eerst afzonderlijk maken, en dan beiden gewoon aan elkaar stikken zoals je het ziet + vooraf toegestikte lendenband aanzetten (volgens model met elastiek erin, ik deed dit echter niet vermits ik zeer soepele stretch-tricot gebruikte). De naad van de lendenband zit achteraan in middenrug. De naden van de lendenband naar boven en onder gestreken en de naden nadien op de rok doorgestikt. De streepjes in de legging maken er iets vrolijks van. Nu begin ik echt uit te zien naar de lente en de zomer!

 
Het ging zodanig snel, dat ik direct ook een setje voor Lenah knipte, met hetzelfde patroon als dat voor Marthe (maat 98), maar waarvan ik de randen inplooide. Beetje gokwerk wat de maat betreft... hopelijk passen ook de kleertjes voor Lenah.

1 opmerking :

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...