zondag 5 februari 2017

Allereerste zomersetje!

De titel van dit bericht had ook kunnen zijn:

Als het regent... hebben we zin om zomerkleertjes te maken!
En om lekker gek te doen in die nieuwe zomerkleertjes:

Of ook nog: 

Wat doet een blogmeet in putje winter met een naaister zoals ik? 

Wel, het gaf me een duwtje om zomerse stofjes aan te kopen. Dit bij een toffe dame die ook aanwezig was op de blogmeet, net op de valreep, nl. om de buit letterlijk 1 dag na bestelling al in ontvangst te mogen nemen. Het precieze aantal nieuwe stofjes durf ik hier niet neer te schrijven, omdat ik mezelf dan te veel onder druk zet met (te) veel nieuwe naaiprojecten ;-). Er waren stofjes bij die op de lijst stonden, hierover later dit jaar zeker meer nieuws, we hebben immers een bijzonder feest dit voorjaar. Maar er waren ook wel wat 'goestingskes' bij. Zoals deze zwart op witte grid, een heel leuk tricotje waar ik, in combinatie met bvb. dit zachtroze kleur voor een meisje, direct een aantal frisse shirts en topjes in kon zien ;-).

Maar wat doet een blogmeet nu echt (of nog meer) met een naaister zoals ik?

Het contact met zo veel toffe blogmadammen, de personen achter de blognamen in levende lijve te kunnen ontmoeten, de vele uitwisselingen van gedachten, ideeën, lopende projecten, voorkeuren etc., het gaf me een nieuwe boost van energie om te naaien!!

Nieuwe energie-boost + nieuwe frisse stofjes + nat en koud weer = zomersetjes naaien!Ik koos voor een Flutter top met een special touch, nl. een zachtroze boordlint verwerkt in de mouwtjes, en als afwerking aan hals en armen. Dit patroon is perfect voor tricot, en laat wel wat variatie toe. 


Het toeval wil dat ik in precies dezelfde kleur als dat lintje, een zacht katoenen stofje (met lichte broderie van bloemen) liggen had waarin ik een rimpelrokje zag. Eentje met 3 lagen: onderaan witte voering, middenin een laag roze tule, en bovenaan het lichte katoentje. De tule knipte ik het breedst (2 m), de voering iets minder breed (1m20) dan de buitenstof (1m50). De tule werd aan de voering gestikt niet bovenaan, maar zo'n 3-4 cm eronder. Anders was het geheel aan de elastiek té dik geweest, ik vind het nu nog vrij dik.  De tule liet ik iets onder de zoom onderaan uitkomen, voor de zichtbaarheid dus.
Marthe vroeg vandaag opnieuw om haar nieuwe "kleedje" nog eens te mogen aandoen. Inderdaad, het ziet er op de foto's uit als één stuk (en het had ook één stuk kunnen zijn) maar het zijn er wel degelijk 2, een top en een rimpelrokje. Maar dit maakt het setje ook extra leuk vind ik ;-).
Van de tricotstof heb ik nog wat over, en ik ben van plan om zo'n mooie stofjes meteen volledig te gebruiken. Opnieuw druk op de ketel... maar met extra veel voldoening. Kleine lapjes verwerken tot bvb. babyleggings of -shirts, of simpele A-lijn rokjes, zal dus in de komende weken nog vaak gebeuren!

Stof shirt: tricot PiekeWieke
Patroon shirt: Flutter top (1 maat nl. 5-6 jaar)
Patroon rok: eigen maten, geïnspireerd op rimpelrokje van hier

Steeds blij met elke reactie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...