dinsdag 1 november 2016

Herfstoutfit voor onze jarige!

Herfstoutfits met sweat stofjes, combineren van verschillende stoffen in 1 stuk, raglan mouwen, ... het is helemaal mijn ding! Als het dan ook nog eens kan gekoppeld worden aan een verjaardag, dan is het dubbel feest. Marthe is 6 jaar geworden, en mocht voor die gelegenheid haar nieuwe herfstoutfit dragen: een sweater met bijpassend rokje.
Voor de trui combineerde ik deze grijze sweat-met-bloemenprint, met een superzachte goudkleurige sweatstof, en lichtblauwe boordstof.
 
Ik gebruikte nogmaals mijn eigen patroon met raglan mouwen. Enkel de halsuitsnijding is misschien nog iets te diep, en in de oksels trekt het nog wat tegen (ik zoek nog steeds naar de gouden tip om dit te vermijden). Voor de rest is dit een prima patroon. Ik maakte dit patroon in maat 116 maar met meer of minder naadtoeslag lijkt het me nog een tijdje bruikbaar voor alledrie de kids ;-).Voor het eerst wou ik direct een tweede, bijpassend kledingstuk maken zodat het een setje vormt dat af is! Ik koos voor een rokje in hetzelfde stofje als de mouwen van de trui, gecombineerd met een lendenband in een donkerblauw matelassé stofje uit de voorraad van mijn mama. In de jaren '80 maakte mijn mama heel wat rokjes en jurken in zachte matelassé (dit is dubbellagige doorstikte tricot), en dit lijkt nu weer helemaal in te zijn! Uit die voorraad kon ik een aantal reststofjes bemachtigen tijdens een opkuis ;-)
Het rokje is een eenvoudig recht model (eigen patroon) met in de aangestikte lendenband een koord om te sluiten in de lenden.
Er is er eentje alleszins heel blij met haar nieuwe outfit!

Patronen: eigen
Goudkleurige sweatstof: Stoffen Van Leuven
Sweatstof bloemenprint: De Stoffenknop
Boordstof: De Stoffenknop
Lint tailleband rokje: Veritas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...