maandag 5 september 2016

Mijn eerste tas - grote speelgoedzak

Ruim anderhalf jaar geleden kocht ik het boek "Mijn tas" van Elisanna en Fynn. De tas "Lena" trok toen reeds mijn aandacht. Een grote stevige zak om bvb. speelgoed in te steken om mee te nemen op familiebezoek of uitstapjes allerhande, is iets dat wij goed kunnen gebruiken. Na de vele plannen voor het maken van de Lena tas, het aankopen van de stofjes en de rits en ook reeds het knippen, is het er deze zomer eindelijk (!) van gekomen om de zak effectief te maken.


Niets dan lof eerst en vooral voor het boek, met heel goede uitleg en aantrekkelijke en duidelijke foto's bij elk model. Er kruipt heel wat werk in het maken van zo'n tas. Alleen al het knippen van de stof- en voeringdelen en vlieselinestukken, daar ben ik al enkele uurtjes mee zoet geweest. Dit deed ik reeds ruim een jaar geleden. Tijdens mijn zomerverlof sprokkelde ik tijd en moed bijeen voor het stikken en afwerken van de tas ;-). Ondanks het vele werk vond ik het een plezier om mijn eerste Lena te maken.De buitenstof komt van Ikea, de binnenstof (roze popeline) van Veritas.
Voor de vlieseline H630, die - zo leerde ik - ongeveer half zo dik is als vlieseline H640, gebruikte ik gewone lichte strijkbare vlieseline (dun laagje). Dit leek me voldoende voor versteviging, temeer ook omdat de buitenstof heel stevig is. De voorzak + zijzak verving ik door 2 gelijke gevoerde zijzakken, die lopen van ongeveer het midden van de tashoogte tot beneden. Heel handig voor kleine prulletjes zoals een knuffel of een tuut ;-).De afwerking met de rits binnenin en bovenaan, vind ik heel netjes en ook handig. Er kan enorm veel in deze tas, maar je kan alles mooi afsluiten via de rits zonder dat je dit (aan de buitenkant) ziet. De tas kan op de grond gezet worden en blijft mooi staan dank zij een plank die op maat gemaakt werd - hier komt de bijdrage van mijn man ;-) - en volledig omhuld is met het popeline stofje. De bodemversteviging ligt los in de tas, kan er dus uit genomen worden.
We hebben de tas al een paar keer kunnen gebruiken, en één ding is zeker: ze zal nog vaak gevuld en meegenomen worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...