zondag 7 augustus 2016

Flutter top voor peuters

Dit weekend had ik de gelegenheid om nog eens kleine kleertjes te naaien, voor een meisje van 2 en haar pasgeboren zusje die op bezoek kwamen ;-).
Ik had al lang in het achterhoofd om het patroon van de flutter top voor 6-7 jaar (zie hier), te verkleinen tot een maatje 98 ongeveer. Ik deed dit door onderaan een goeie 10 cm in te korten en aan de stofvouw 0,5 cm weg te nemen. Ook de schoudernaden plooide ik 2 cm in, en tenslotte knipte ik enkel aan de hals en onderaan een naad van 1 cm. Als stofje koos ik een lichte tricot met vrolijke cirkeltjes in diverse kleuren.
De plooitjes aan de schouders - het fijne maar mooie detail van de flutter top - maakte ik iets kleiner, dichter opeen dus, en ik stikte de top ineen met vrij grote (1,5 cm) naad. Het resultaat stemt overeen met een brede maat 92 (maatje van Tobias momenteel). Voor de hals- en mouwafwerking gebruikte ik deze keer geen boordstof, maar een gewone afwerking met dubbele stikking.


Samen met een fel-gele gilet en een zachtgroene broek die ik kocht voor de 2-jarige Lucie, vormt dit een mooi setje voor dit najaar.


Van het tricot stofje voor de flutter top had ik nog voldoende over voor een babylegging (patroon van Emma & Mona). Voor de kleine Estelle nam ik maat 62. Ik gebruikte witte boordstof van De Stoffenknop.
Ik had het maken van een babylegging weer snel in de vingers, en maakte nog een tweede legging in een bijpassend stofje. Voor dit broekje knipte ik de onderkant van de pijpjes iets korter in, en gebruikte ik dubbel zo brede bijpassende boordstof (ook van De Stoffenknop). Op die manier kan het broekje onmiddellijk dienen (dat beaamde de blije mama reeds bij het bezoek!), en kunnen de boordjes omgeplooid worden wat wel mooi is voor een babybroekje vind ik.

En zo maakte ik eigenlijk een soort twinning setje voor de zusjes, waar ze hopelijk veel plezier aan zullen hebben de komende maanden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...