dinsdag 19 mei 2015

Jeansrokje met paspel

Ik heb me voorgenomen om terug meer te naaien... Een nieuwe Knippie (2-2015) lag reeds een aantal weken te wachten, maar tot nu toe bleef het bij dromerig doorbladeren en plannen maken. Nu ging ik echt aan de slag met dat nieuwe aanlokkelijke nummer van Knippie. Het eerste dat ik eruit gemaakt heb is een rokje voor Lenah. Model 114, ik koos maat 116 maar verlengde het onderaan wel een 4-tal cm. Dit model heeft maar 1 patroondeel, dat je dan voor de zijpanden op de lijn moet doorknippen. Dus makkelijker kan niet ;-)
De stof is een lichte jeansstof die bovendien rekt, dus ideaal voor een rokje. Heel leuk om te naaien met die paspel tussen de verschillende panden. Ik stikte eerst een tunnel in de lendenband, maar een elastiek was zelfs niet nodig omdat het rokje rekt en perfect aansluit bij Lenah.

Enkel het rokje aan het meisje op foto krijgen, was niet simpel. Eigenlijk onmogelijk zeg maar, een 3-jarige laten poseren met een nieuw kledingstuk aan. Op een bepaald moment wilde Lenah bvb. niet meer recht staan... Dan maar zittend toch nog geprobeerd, met als resultaat slechts enkele half-mislukte foto's van Lenah met het rokje aan.

Voila, dit is een eerste stuk in een hopelijk lange nieuwe reeks naaiprojectjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...