woensdag 8 april 2015

Kaptrui

Een oude roze trui (gilet) van mezelf gaf ik een nieuwe bestemming nl. voor een kaptrui voor Lenah. De kindjes zijn eigenlijk gek op sweater-truien, liefst nog met een kap of een rits. "Kaptruien" en "ritstruien" hebben onze kleuters liever dan de klassieke "knoopjestruien" (zo noemen zij ze zelf!).


Ik gebruikte een eigen patroon van een eenvoudige trui met lange mouw voor Lenah (patroon van de wintertrui), en tekende een kap van een andere trui over op papier. Voor de voering van de kap gebruikte ik een reststofje tricot. Ik liet de kap vooraan samenkomen met een kleine overlap. De voering van de kap werkte ik binnenin de trui af met een dubbele stikking rondom de hals.


Om de trui nog wat aantrekkelijker te maken, knipte ik nog een ooievaar uit oranje flockfolie (opstrijkbaar)!2 opmerkingen :

  1. Toffe blog, ik volg je! Meer volgers krijgen: vooral veel reageren op andere blogs, reclame maken (link naar elke nieuwe blogpost) via facebook en twitter, google +, ... Dat kan ook anoniem, gewoon onder je naam isidee. Veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke trui! Ik heb trouwens al eens iets gelijkaardigs geflockt. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...