woensdag 18 februari 2015

De kip en de beer

Het is krokusvakantie... Dit betekent dat het vrijdag carnaval was op de school van de meisjes, en ze verkleed naar school mochten gaan.
Vorige week daarom nog eventjes ge├»mproviseerd over de verkleedkledij die Marthe en Lenah zouden gaan aandoen. Omdat we onlangs een berenpakje kregen van een schoonzus, perfect passend voor Marthe, baseerde ik mij daarop om voor Lenah nog een pakje zelf te naaien. Een blik in de kast van de oude flanellen lakens, en mijn oog viel op een prachtig geel-oranje-rood gekleurd laken dat zou kunnen dienen voor een kippenpakje. Dit is het resultaat: Marthe was vrijdag een beer, en Lenah een kip (of is het nog een kuikentje?) ;-)


Ik tekende dus zelf het patroon voor het kippenpak, ruim genoeg, nl. op basis van de maten van het berenpak dat voor Marthe nog vrij ruim zit. Ik tekende ook een kam voor op de kap bovenaan (die komt misschien niet zo goed uit op de foto's), en een staartje voor achteraan. De kam, staart en kap werden verstevigd met dikke vlieseline. Enkel de kap is gevoerd. Een lange stevige rits, en tot slot nog een touwtje trekken door een tunneltje dat ik stikte in de kap, en... daar is ons kipje!


En wat zien we: een beer en een kip komen best goed overeen hoor!!!


Ik hoop dat ze veel plezier gehad hebben op school, maar aan de foto's te zien twijfelen we daar niet aan:


 
 
Nog een detail: Een tweede kippenpak werd reeds geknipt en ligt klaar om ineen te stikken (ik was oorspronkelijk van plan het pak in 2 lagen te maken, volledig gevoerd, maar dit bleek achteraf helemaal niet nodig). En er is dan zelfs nog een groot stuk van het laken over...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...