woensdag 21 januari 2015

Wintertrui (1)

In december maakte ik voor elk kind een nieuwe trui, een echte warme wintertrui. Ze zijn nu pas afgeraakt of op foto geraakt voor op dit blog.
De trui voor Marthe is eigenlijk een soort tuniek, in zachte lichtblauwe velours en afgeboord met bijpassende blauwe boordstof (iets dikkere tricot). Beide stofjes komen van de stoffenbeurs. Het model is patroon 17 (maat 104) uit Knippe nr. 4 van 2011.


Ik knipte het patroon een hele tijd geleden en maakte de trui nu pas, daarom knipte ik ruime naad bij overal. Desondanks is de trui toch maar net gepast voor Marthe. Het zal misschien eerder een thuis-speeltrui worden voor Marthe, want de mouwen zijn maar net lang genoeg.

1 opmerking :

  1. Mooie, warme trui!!
    Dank je wel voor je tips, Isidee!
    Ondertussen gaat het gelukkig al beter. Maar als hij inderdaad moe is, vervalt hij nogal gemakkelijk in zijn oude patroon van niet-luisteren. Erop inpraten helpt wel en wat humor kan soms ook wonderen doen.
    Het valt me op dat het zo herkenbaar is bij bijna alle mama's. Dat is al een hele geruststelling :-) En uiteindelijk zullen ze wel groot geraken, hoe vermoeiend ze het voor ons ook maken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...