donderdag 3 juli 2014

Doopsuiker - deel 1

De doopsuiker voor Tobias maakte ik deels zelf. Reeds lang had ik het idee om iets te doen met hartjes, in de kleuren rood en blauw. Ik had op www.onlinestoffen.nl diverse stofjes met hart-prints gezien, en vond dat daar iets in zat. Ik kocht kleine lapjes van diverse soorten stofjes (met rode en blauwe hartjes, of witte harten, in verschillende groottes). We kozen voor zelfgenaaide kleine zakjes, met bovenaan een tunneltje om een lintje of koordje door te steken. Het model/ontwerp is op basis van Elisanna (of zie ook Verrassingszakjes op mijn blog), met veel kleinere afmetingen dus.

 
 
Het maken van de zakjes was geen lachertje: een 6-tal zakjes maken vroeg ongeveer een dik uur werk. Maar beetje bij beetje lukte het mij om verschillende combinaties van stofjes telkens per 2 te combineren tot ik een 50-tal zakjes had.
 
  

Gecombineerd met de kartonnen doosjes (van Ava), ook in rood en blauw, mag Tobias zijn doopsuiker er best zijn, vind ik! Voor de sluiting gebruikten we een lederen smal vetertje (ook van Ava), in de andere kleur dan het zakje of doosje. De naamkaartjes tenslotte schreven we zelf, we wilden het eenvoudig en mooi houden. Ik kocht de kartonnetjes-met-gaatjes ook in Ava, plakte er een gepimpt hartje op in dezelfde kleur als het lintje, en we schreven de naam en geboortedatum erop in de andere kleur. Zodat we uiteindelijk diverse combinaties bekomen, kijk maar mee:
 

 
 
 

 
 

1 opmerking :

  1. Kan je eens met mij contact opnemen? wendy_berben@hotmail.com Dank je!

    BeantwoordenVerwijderen

Vesper sweater in tweevoud!

Wie als naaister een IG en/of Bloglovin' account heeft, kent zeker Isabel van Bel'Etoile . Indien nog niet, dan zal dit zeker e...