vrijdag 20 juni 2014

Tobias!

Het is een tijdje stil geweest op mijn blog... De reden hiervoor is dat ons derde kindje, Tobias, in die tijd geboren is! Ondertussen is hij al bijna 1 maand, wat vliegt de tijd toch snel!

Niet dat ik in de laatste weken van de zwangerschap niet meer genaaid heb. Ik maakte nog wat kleine dingen voor de meisjes zoals een tafelkleedje om te spelen, korte broekjes, en had vooral ook mijn bezigheid met de doopsuiker (meer hierover later).
Tijdens mijn laatste weken zwangerschap maakte ik ook dit dekentje voor Tobias. Het zat al heel lang in mijn hoofd om voor ons derde kindje zo'n zacht mooi dekentje te maken, vooral bedoeld om te gebruiken tijdens het geven van borstvoeding, maar ook voor in bvb. de maxi-cosi of het park. Ik was vastbesloten het dekentje klaar te hebben om te kunnen meenemen naar het moederhuis, waar ik het ook effectief gebruikte!
Ik liet mij inspireren door Jora & Lisa, en dus eigenlijk door Emma & Mona.


Ik wou er een echt jongensdekentje van maken, en gebruikte dan ook een typisch jongensachtig stofje. De stofjes komen allemaal van de stoffenbeurs in Gent: katoen dus voor de buitenkant, blauwe nicky velours voor de binnenkant (zachte kant op de baby), en lichtgroene popeline voor de paspel. Deze nieuwe paspel werd vooraf gemaakt met een simpele wollen draad en door gebruik te maken van ritsvoet nr. 4. De afmetingen van het deken zijn 130 cm op 90 cm, groot genoeg dus voor een klein kereltje ;-). Enige fout die ik maakt een waaruit ik leer voor een volgende keer: het stuk in nicky velours knipte ik precies op maat vooraf; het opspelden en vooral opstikken ging daardoor enorm moeilijk (stof trok tegen, het geheel ging scheef etc.). Opspelden van katoen op een groter stuk, met heel veel speldjes (!), en nadien afknippen van de randen, is dus hoe het moet de volgende keer...


Ik heb het dekentje gelukkig wel recht gekregen door meermaals te strijken.

1 opmerking :

  1. mooi en zeer leuk jongensmotiefje op de buitenste katoenen stof!

    BeantwoordenVerwijderen

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...