vrijdag 25 januari 2013

Recycle-kleedjes

Het moeten niet altijd nieuwe stofjes zijn! Recent hield ik een grote kuis in mijn kleerkast, en bedacht ik dat veel oude truien die ik niet meer draag nog wel dienst konden doen als "recycle-stofje" voor de kindjes. Heb meteen al 2 kleedjes gemaakt voor Marthe, beiden geknipt uit 2 oude truien van mezelf. Het model is "Leila", model zonder mouwen (maat: 2 jaar) uit het boek "Zelfgemaakte kleertjes" van Catharine Deweerdt. Heel eenvoudig te maken, vooral het groene kleedje was heel snel klaar.

Foto uit het boek van C. Deweerdt

Model 1 van patroon Leila uit het boek van C. Deweerdt
Het kleedje bovenaan is met 3 knopen en 2 zakjes vooraan en een ritssluiting achteraan. Zowel de rits als het boordlint zijn lichtgrijs. Marthe is dol op dit kleedje! Als ze het draagt, wil ze aan iedereen laten weten dat mama dit gemaakt heeft voor haar.

Het groene kleedje is nog eenvoudiger. Voor- en achterkant geknipt uit een losse gebreide trui, en enkel de halsopening en armsgaten zijn omstikt met apart geknipte boorden uit dezelfde trui. Ideaal voor op koude winterdagen en te combineren met heel wat truitjes en broekkousjes!

 
 
Tip voor de zakjes: vorm uitknippen in karton voor het
instrijken van de randen; enkel bovenkant zakjes ombiezen;
de zakjes opspelden en vaststikken

 
 

 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizo...