donderdag 3 november 2016

Vosjes voor Judith

Zou ik misschien iets kunnen maken voor de pasgeboren Judith, dat past bij haar doopsuikertjes? Dit vroeg ik mezelf af terwijl ik nadacht over een passend doopgeschenkje voor de kersverse ouders, mijn zus en haar man ;-).
Heel, maar dan ook heel toevallig, had ik dit ribfluweeltje liggen (gekocht bij SVL). Er staan vosjes op en de kleuren stemmen perfect overeen met de 2 basiskleuren van de doopsuiker. Ik vond ook een bijpassend oranje tricot stofje en een lichtgroen lint dat ik zou kunnen gebruiken als biais of paspel.


Ik wou een babyjurkje maken en had direct het stolpplooien kleedje van Sisko by Mieke - dat ik hier eerder maakte - in gedachten. Ik heb het patroon liggen in maat 80; perfect tegen dat Judith ongeveer een jaartje wordt.

Het lichtgroene lint gebruikte ik dubbelgevouwen als paspel bovenaan in het kleedje, en onderaan als afwerking.
 
 Het bovenstuk van het kleedje is gevoerd met de oranje tricot. De afwerking achteraan is met een korte rits. Het voeren van het bovenstukje en het instikken van de rits waren niet simpel; ik volgde namelijk niet volledig de handleiding van Sisko by Mieke. Dus ik zocht de uitdaging (lees: de problemen) eigenlijk zelf op ;-) Ik knipte het rugdeel in één stuk, met uitzondering van het rug-bovenstukje waar de rits ingestikt werd. Op die manier kon ik de paspel op de rug laten doorlopen (in mijn eerste versie en in de handleiding zijn dit 2 aparte delen). Het gevolg hiervan was echter dat ik de voering niet recht-op-recht op de buitenstof kon stikken, maar de randen van de armsgaten moest instrijken en daarna overstikken. Maar het is de moeite waard geweest; ik vind deze versie minstens even geslaagd als mijn eerste versie van dit kleedje.


Een bijpassende legging of kousenbroek, en een truitje in hetzelfde turkoois-groen, maken het geheel af.

 
Patroon: Stolpplooien kleedje van Sisko by Mieke
Ribfluweel: Stoffen Van Leuven
Tricot: plaatselijke markt
Rits, lint: Veritas
Legging, gilet: JBC

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vesper sweater in tweevoud!

Wie als naaister een IG en/of Bloglovin' account heeft, kent zeker Isabel van Bel'Etoile . Indien nog niet, dan zal dit zeker e...