zaterdag 17 juni 2017

Pattern hack: de Lena dress

Blogsters die zomaar een gratis patroon ter beschikking stellen, daar heb ik bewondering voor! Ik zou, eerlijk gezegd, nog steeds niet weten hoe ik een eigen getekend patroon kan digitaliseren... Daarom hierbij eens een dikke merci aan ieder die dit al eerder deed, of zelfs regelmatig doet!

De Lena dress is er zo eentje, die niet kon ontsnappen aan mijn aandacht. Ik printte dit patroon vrij snel uit, maar pas na de communie-outfits heb ik het patroon effectief ter hand kunnen nemen om een Lena jurk in elkaar te steken.


Tijdens het shoppen van stofjes en fournituren in de maanden voorafgaand aan de Eerste Communie van Marthe, moest ik me meermaals serieus inhouden (heel pijnlijk!) wat het kopen van nieuwe stoffen betreft. Enkele prachtige nieuwe tricots kon ik echt niet laten liggen! Deze blauw-wit gestreepte tricot met gouden vogeltjes, is er één van. Reeds sinds de aankoop hier, eind april, was de afspraak met mezelf dat dit het allereerste stofje zou zijn dat ik in mijn handen zou nemen na het maken van de feestoutfits. Ik combineerde dit tricot stofje met een overschotje van de zalmroze Punta di Roma die ik hier gebruikte, in een pattern-hack op de Lena dress!Ik wou namelijk een Lena jurk met een twist: een apart zijstuk - zowel vooraan als achteraan - in een ander stofje. In het achterpand was dit gemakkelijk aan te brengen, omdat hier het bovenste deel een afzonderlijk patroondeel is. Ik tekende een vertikale patroonlijn, vanaf een rechte hoek bovenaan, doorlopend tot beneden. Daarna bracht ik min of meer dezelfde patroonlijn extra aan op het voorpand.


Er zijn zo veel patronen, en vaak lijken een aantal patronen ook wel echt op elkaar vind ik, dat ik mezelf tegenwoordig wat afrem om steeds maar nieuwe patronen aan te kopen. In de plaats daarvan tracht ik eens iets te veranderen aan een bestaand patroon, dat er dan meteen toch wel een heel ander effect aan geeft. Een bijkomende wijziging is ook dat ik de plooi op de rug naar binnen legde (dus eigenlijk binnenste-buiten volgens het patroon).Deze pattern-hack op de Lena dress valt hier zo in de smaak, dat ik direct al een tweede Lena dress op het to sew-lijstje staan heb ;-).Dankjewel Sofie voor dit superpatroon!

Lieve naaigroetjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vesper sweater in tweevoud!

Wie als naaister een IG en/of Bloglovin' account heeft, kent zeker Isabel van Bel'Etoile . Indien nog niet, dan zal dit zeker e...