Doorgaan naar hoofdcontent

Sew Challenge: ook eens iets voor mezelf!

Tijdens de blogmeet van eind januari, gaf ik me ook op voor de Sew Challenge. Ik mocht deze uitdaging aangaan met op naaivlak heel creatieve Ivy. Vrij snel na de blogmeet stuurde Ivy mij de volgende 3 criteria:

1. Naai iets voor jezelf
2. Gebruik een (voor jou) nieuw patroon
3. Zorg dat er een match is met één van de kinderen


En of me dat een uitdaging werd! Ik had heel veel mogelijkheden kwa patroonkeuze, en ook stofjeskeuze. Zo veel zaken die ik al lang wilde maken, patronen die ik al een tijd wil uittesten, en ook bonnen en mond-en-mond reclame van stoffen- en fourniturenwinkels waar ik eens iets wou bestellen. Na veel broeden over de patroon- én de stofkeuze, besliste ik om

1) stofjes te gebruiken die gelinkt zijn aan de blogmeet. Een dag voor de blogmeet bestelde ik bij PiekeWieke een reeks leuke stofjes, die ik tijdens de blogmeet blij mee naar huis kon nemen. Ik koos 2 stofjes uit die nieuwe voorraad, om te verwerken in mijn challenge.

2) een patroon te gebruiken voor mezelf dat ik nieuw bestelde bij Sofilantjes. Tijdens de blogmeet kregen we een kortingbon voor een bestelling bij Sofilantjes, die ik dan ook meteen gebruikte voor deze challenge.


Ik bestelde (naast 2 andere toffe patronen) de Omni Tempore voor dames. Het leek me wel een leuk en ook veelzijdig patroon voor eindelijk-eens-een-zelfgenaaide-trui-voor-mezelf ;-). Ik koos een iets steviger tricot met streepjes, en met een vleugje grijze glitter in verwerkt. Ik combineerde met een zilveren paspel die ik hier kocht, alsook met turkooise tricot voor de achterkant van de kraag en de mouwboorden.


De zilveren paspel verwerkte ik in de mouwen. De kraag maakte ik dus niet uit één, maar uit 2 stoffen. Ook speelde ik wat met verschillende naden in de kraag, zodat vertikale en horizontale strepen elkaar eens afwisselen. Ik koos voor 3/4 mouwen, maar zette er vrij brede boorden aan.
Ik had nog voldoende streepjesstof over om te verwerken in een T-shirt voor Marthe. En zo werd mijn match (met één van de kinderen, 2de criterium) geboren: een vrij sportief, aansluitend truitje in een vrolijk tricot'je met grafische vogels, gecombineerd met een effen grijze achterkant en de streepjestricot van mijn Omni Tempore, als boord-afwerking in het T-shirt.
Lenah vond de tricot met vogels maar niks "omdat die vogels toch niet echt zijn..." ;-).
Marthe was wel enthousiast, dus kreeg zij het T-shirt.Omdat ik nog genoeg stof over hield van het vrolijke wit-en-turkooise tricot'je, maakte ik nog een T-shirt voor Tobias. Deze werkte ik af met witte boordstof aan de hals. Zo is er nu ook een match tussen 2 kindjes! Voor de T-shirts van Marthe en Tobias gebruikte ik een patroon dat ik hier eerder gebruikte.Vinden jullie de match tussen moeder en dochter geslaagd? En de match tussen zus en broer? Is dit dan "tripletting", naar analogie met "twinning"? ;-)Deze laatste 2 foto's zijn grappig, niet? Onze kleine man doet alles na van zijn zussen, en zo ook tijdens het poseren voor de foto's:Op naar een volgend naaiproject voor mezelf?! Ik heb in ieder geval de goesting terug gevonden om ook eens voor mezelf te naaien. Daarom wil ik hierbij graag een aantal mensen bedanken. Davina, voor de organisatie van de blogmeet en de sew-challenge (beiden voor mij een hele leuke ervaring!). Ivy, mijn uitdaagster, voor de 3 criteria waar ik heel blij mee was. Sofilantjes voor het prima patroon. En tenslotte PiekeWieke, Stoffenmie en De Stoffenknop voor de aangeleverde stoffen en fournituren en de topkwaliteit van de dienstverlening.

Last but not least: een overzicht van alle geposte berichten binnen deze Sew Challenge is hier te vinden; veel lees- en kijkplezier!

Vele naaigroetjes en dankjewel voor je reactie!

Reacties

Most popular

Pattern hack: de Lena dress

Blogsters die zomaar een gratis patroon ter beschikking stellen, daar heb ik bewondering voor! Ik zou, eerlijk gezegd, nog steeds niet weten hoe ik een eigen getekend patroon kan digitaliseren... Daarom hierbij eens een dikke merci aan ieder die dit al eerder deed, of zelfs regelmatig doet!
De Lena dress is er zo eentje, die niet kon ontsnappen aan mijn aandacht. Ik printte dit patroon vrij snel uit, maar pas na de communie-outfits heb ik het patroon effectief ter hand kunnen nemen om een Lena jurk in elkaar te steken.


Tijdens het shoppen van stofjes en fournituren in de maanden voorafgaand aan de Eerste Communie van Marthe, moest ik me meermaals serieus inhouden (heel pijnlijk!) wat het kopen van nieuwe stoffen betreft. Enkele prachtige nieuwe tricots kon ik echt niet laten liggen! Deze blauw-wit gestreepte tricot met gouden vogeltjes, is er één van. Reeds sinds de aankoop hier, eind april, was de afspraak met mezelf dat dit het allereerste stofje zou zijn dat ik in mijn handen zou …

Fons en Sien jurk en sweater

Wat betekent "soon on the blog"? Hoe snel is dat? Sinds ik actief ben op Instagram - dat medium waar je niet veel meer nodig hebt dan 1 foto en een aantal sleutelwoorden, om met slechts een paar klikjes en in een mum van tijd een nieuwe creatie te delen ;-) - loop ik meer en meer achter met het bloggen van die creaties! Enkele goede voornemens moeten komaf maken met die achterstand in één, het bloggen van gemaakte naaisels en twee, het verwerken van nieuwe stofjes. Voor het eerste geef ik mezelf voortaan een maand de tijd, voor het tweede zet ik de zandloper op 3 maanden.


Deze beide creaties staan al eventjes op mijn Instagram (maar nog niet zo heel lang). En dit stofje met de gouden sterretjes ligt al een hele tijd in mijn stoffenkast (ik moet het toegeven: het is langer dan 3 maanden, veel langer zelfs!). Hoogtijd om te bloggen dus.


Ik maakte gebruik van het nieuwe gratis patroon van Sofie, de Fons & Sien trui en jurk. Ik maakte een "brede 122" - dit wil …

Lily Balou sweatjurken en een hoodie

Wie slechts als hobby af en toe eens naait, kan eigenlijk met moeite de vele stoffencollecties volgen die elkaar opvolgen, seizoen na seizoen. Naast de bekende SYAS collecties zijn er natuurlijk nog tal van andere prachtige collecties waarbij ik me al eens liet gaan, lees: waarvan ik de voorraad hier in mijn stoffenkast zelfs niet meer durf te tonen aan mijn man! Eentje die zeker eens wat aandacht verdient is de stoffenlijn van Lily Balou, met prachtige tricots maar ook jacquards die o.a. hier te koop zijn.


Bij mijn laatste aankoop van enkele van die prachtige jacquards van Lily Balou wist ik dat ik voor elk kind een stofje wou, maw de 3 nog beschikbare Lily Balou jacquard stoffen werden alledrie in het winkelmandje geklikt ;-).
Lang speelden de stofjes daarna door mijn hoofd, en maakten de hersenen in dat hoofd kronkels van wat ik er nu toch mee zou gaan maken...?


Eén ding wist ik zeker: ik wou een relatief snel resultaat! Daarom zijn het sweaterjurken geworden voor de meisjes. Vo…

Zomertopjes en -shorts!

Met de tropische temperaturen van de afgelopen week, konden we niet anders dan met prioriteit zomertops en -shorts te naaien ;-). De kleerkasten van de kids kunnen op dat vlak ook best wat aanvulling gebruiken. Ik liet hen dan ook een tricot stofje kiezen uit de voorraad. De meisjes kozen beiden (onafhankelijk van elkaar!) hetzelfde stofje met warm ingeduffelde pinguïns en witte sterren op!
Misschien een ietwat winters stofje op eerste zicht, echter als je met de ogen van een kind kijkt, is hier toch niets mis mee denk ik dan. Integendeel, wie weet zorgen de pinguïns met hun wintersjaal en -muts voor wat verkoeling nu... ;-)

Ik maakte voor de meisjes een top of singlet, maat 128. Omdat ik voor Lenah de achterkant in effen bijpassende tricot knipte, had ik nog net een voorkantje over voor een mouwloos T-shirt voor Tobias. Als hij zijn zussen weeral eens met iets zelfgemaakts aan ziet lopen, zegt hij tegenwoordig nl. steeds vaker: "en ikke dan mama"? Slik! Dus: daarom een in…

Vesper sweater in tweevoud!

Wie als naaister een IG en/of Bloglovin' account heeft, kent zeker Isabel van Bel'Etoile. Indien nog niet, dan zal dit zeker en vast niet lang meer duren. Isabel heeft er alweer een nieuw kindje bij, en stelt dit dan nog wel volledig gratis ter beschikking op haar mooie blog: de Vesper sweater & dress.

Een a-typisch sweaterstofje waarin ik vrij snel een Vesper sweater zag voor één van de meisjes, is deze zachtgele sweat uit de oude doos. Het is (of was) een oude oversized sweater van mezelf, die ik verknipt heb. Foei, hoor ik sommigen al denken... en ja, misschien krijg ik er wel spijt van, nu oversized terug in de mode is ;-(. Momenteel is die er (nog) niet, die spijt, want als ik naar dit resultaat kijk bij Marthe, ben ik overtuigd van mijn recycling projectje ;-). Zelfs de boordstof van de oude sweater heb ik kunnen recupereren. Ik pimpte de sweater op met een leuke zelf-gevonden haai-5!

Ik maakte er een bijpassend rokje bij, met een prachtige double gauze katoen van